SJOV, FRITID OG ERHVERV

– Til vands og til lands

Design

Kvalitet

Power

Regler for vandscooter

At sejle vandscooter er sjovt og fyldt med gode oplevelser i naturen. Men der er nogle lovmæssige ting som skal være på plads og nogle gode råd inden afgang

  • Vandscooterbevis. Fra 1. januar 2018 skal man have et vandscooterbevis for at sejle vandscooter. Har du et fritidssejlerbevis (speedbådskørerkort), kan du nøjes med at bestå den praktiske del af vandscooterprøven for at opnå bevis. Læs mere om regler der gælder for vandscootere på Søfartsstyrelses hjemmeside
  • CE godkendt vandscooter. Husk din båd/vandscooter skal have et CE-certifikat (overensstemmelseserklæring) med vandmærke og stel nr. for at må anvendes i de danske farvande. Dette certifikat findes KUN på både købt gennem autoriseret forhandlere i Europa. Læs mere her om CE godkendt vandscooter
  • Ansvarsforsikring. Fra 2018 er det obligatorisk at have ansvarsforsikring på vandscootere og speedbåde.
  • Natura 2000. Det er ikke tilladt at sejle i Natura 2000 områder med vandscooter eller jetski i Danmark. Læs mere og se hvor du må sejle her
  • Redningvest. Det er lovpligtigt at medbringe godkendt redningsvest til alle personer ombord. Vi synes også det er klogt at bære den under hele sejladsen.
  • Nummer på Vandscooteren. Som I nok har bemærket på jeres vandscooterbevis, så er der et løbenummer. Det løbenummer anbefaler vi, I sætter på jeres vandscooter (ligesom de gør i udlandet), i håb om at myndighederne får lettere ved at udføre deres arbejde og straffe de få, der laver balladen. Det er IKKE et lovkrav, bare et godt råd. Registreringskittet kan bestilles ved os.

At eje og sejle en Sea-Doo er sjovt. For at gøre dette til en givende oplevelse for alle stoler vi på, at du som sejler, respekterer havets sportsfolk og folk der lever ved og på havet. Ansvar betyder også at overholde nationale og lokale regler. Som smarte og ansvarlige sejlere håber vi at alle lægger vægt på disse principper. Læs også Responsible Rider Program

Jet-Trade banede vejen for vandscootersejlads i Danmark.

Vandscootere frikendes i Højeste Ret i 2010! 

Siden 1990’erne har vi her hos Jet-Trade arbejdet for, at sejlads med vandscootere (og dengang jetski) skulle ske på lige fod med alle andre fartøjer i de danske farvande.

Det har været en lang og sej kamp, men efter 19 års kamp lykkes det i 2010, at få godkendt sejlads med vandscooter i Danmark. Men ikke uden restriktioner.

Vandscootere må ikke sejle i Natura 2000 områder og er dermed stadigvæk ikke ligestillet med andre fartøjer i dansk farvand.

Herunder kan du læs, hvordan forløbet har været indtil nu.

Nyttige links

Jet-Trade er importør for Sea-Doo vandscooter og Can-Am ATV og har mere end 35 års erfaring. Vi har stor ekspertise indenfor både Vandscootere og ATV’er, og har eget serviceværksted.

Vi har også forhandlere og serviceværksteder fordelt i hele landet samt Færøerne.

Vi står altid klar med rådgivning omkring valg af maskiner kontakt os på telefon 70 200 600 eller via nedenstående formular og hør mere om vores udvalg

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

FÅ NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder og tilbud direkte i din mailboks

Marts 2021.

Sea-boat 405 og Sea-doo RIB i Natura 2000 områder?

Vi er via facebook blevet gjort opmærksom på, at Søfartsstyrelsen har udarbejdet et internt notat vedr. Sealver både på bagrund af en forespørgsel fra Politiet. I notatet vurderes det, at Sealver både ikke længere må sejle i Natura 2000 områder, trods vi i 2017 fik skriftlig svar fra Søfartsstyrelsen, at Sealver både er lovlige i Natura 2000 områder.

I 2018 retter vi igen henvendelse til Søfartsstyrelsen vedr. vandscootere med ponton, så den har karakter af en gummibåd (Sea-Doo RIB) og en vandscooter, der er 4 meter lang (Sea-Boat 405), hvor det vurderes at begge fartøjer er motorbåde, dermed gælder vandscooter reglerne ikke længere. Det viser sig nu, at i 2019 udarbejder Søfartsstyrelsen altså nyt notat, som ikke offentliggøres.

Den eneste måde, vi kan få det endelig afgjort, hvorvidt en Sealver båd, en 4 m. lang vandscooter eller en vandscooter med ponton er lovlig i Natura 2000 områder, er ved ny retssag. Den sidste retssag for lovliggørelsen af vandscooter tog 19 år. 


September 2019 – Svar fra EU vedr. forbud om vandscotersejlads Natura 2000

The commission services consider that the national rules are justified on grounds of protecting the environment and the life of humans, animals and plants.
In order to be fully compliant with Union Law, the national authorities must designate waters on which PWCs may be used (Mickelsson Case C433/05) which the Danish authorities have done.
The Danish Maritime Authority provides sufficient information for users about both PWCs and jet skies on their website.  


Februar 2018 – klage indsendt til EU vedr. forbud om vandscootersejlads i Natura 2000 områder

Klage indsendt til EU kommissionen d. 27 februar 2018.


Februar 2018 – Obligatorisk ansvarsforikring på vandscootere og speedbåde.

læs mere her

Kontakt dit forskringselsskab, hvor du er kernekunde eller Yacht Pool tlf. 7022 8070 


Januar 2018 – Der indføres krav om vandscooterkort

Læs mere her

Se ovenfor.


November 2017

Der er rettet henvendelse til Miljøstyrelsen vedr. forbud i Natura 2000 områder.


31. marts 2015

Undersøgelsen der beviser, at vandscootere er mindre skadelige for miljøet end andre fritidsfartøjer er indsendt til Kommisionen. Dog vil Kommission ikke genåbne sagen, der oprettes herfor en ny klage ved Kommissionen.

Naturstyrelsen forbyder vandscootersejlads i Natura 2000 områder, baseret på et forsigtighedsprincip. Man forbyder heller ikke motorcyklerne på bestemte vejstrækninger! At vandscootere har været ulovlige indtil 2010, baseret på en gammel lovgining for jet-ski, et fartøj man slet ikke kan sammenligne med nutidens vandscooter er handler om uvidenhed. 

Følg med her på siden for seneste nyt omkring vandscootersejlads. Brug for et kort over Natura-2000 områder, hvor det pt. er forbudt at sejle vandscooter? Se link. https://jettrade.dk/nye-regler-for-vandscooter/


18. januar 2013

Svar til EU-Kommisionen er indsendt og videresendt til Naturstyrelsen.

EU-kommisionen accepterer forskelsbehandlingen på vandscootere og alle andre fartøjer, medmindre vi kan bevise at vandscootere ikke er mere skadelige for miljøet end andre både.


6. Juni 2012

Klage over ny vandscooterbekendtgørelse er nu indgivet til Kommisionen.


18. Januar 2012

Naturstyrelsen har netop udsendt en pressenyhed for at gøre opmærksom på de nye vandscooter regler. Nyheden om vandscooter sejlads kan læses her: https://jettrade.dk/nye-regler-for-vandscooter/

Giver vandscooterbekendtgørelsen problemer for din sejlads hører vi gerne fra dig. Vi indgiver en klage til EU-kommissionen, med spørgmålet, hvorfor det KUN er vandscootere der skal forbydes i Natura 2000 områder. I 2010 vandt Jet-Trade i Højeste Ret efter 19 års tovtrækkeri, og kun 1 år senere opstilles nye regler. Reglerne giver ganske enkelt ingen mening, når alle andre fartøjer må færdes i Natura 2000. 


19. november 2010

Jet-Trade vinder i Højeste Ret. Vandscootersejlere frikendes!  

….jetskien ovenfor er dog stadig ulovlig.

Vandscootere er hermed lovlige såfremt de har en CE-godkendelse ifølge direktiv 94/25/EF.

Det er nu endelig med Højesterets dom, blevet lovligt at sejle med vandscootere i Danmark. Vandscooteren SKAL dog være CE-godkendt ifølge direktiv 94/25/EF (En Europæiske standard vedr. forurening, støj mm.)

Det er IKKE blevet lovligt at sejle med Jetski (et én-personers fartøj) , da de pt. ikke kan opfylde kravene til en CE-godkendelse, og dermed ikke er godkendte til at sejle i Europæisk farvand.

Du skal have vandscooterbevis for at sejle vandscooter, og alle søvejsregler for almindelige både, er også gældende for vandscooteren. Vi skal altså holde os 300 meter fra kysten og kun sejle vinkelret ind til kysten uden at plane, såfremt man skal ind til kysten.

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring for at sejle vandscooter eller både (Det var det ikke i 2010, reglerne blev ændret i 2018).

Sidst men ikke mindst, så bliver vandscooteren ulovlig lige så snart du laver konstruktive ændringer på motoren mm. Da den dermed ikke opfylder CE-godkendelsen.

Jet-Trade er utrolig glade for udfaldet, det har ikke kun haft store økonimiske konsekvenser, men har også været utrolig tidskrævende for Jet-Trade at kører sagen i 19 år. Vi takker vores kunder for tålmodigheden og tilliden.

KONTAKT OS

Vi står altid klar med rådgivning omkring valg af maskiner kontakt os på
telefon 70 200 600 eller via nedenstående formular og hør mere om vores udvalg

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.