Kompressoren på Sea-Doo

Tid til en snak om kompressoren på Sea-Doo, da det er et spørgsmål vi ofte får. Men det er vi også glade for, da det er en vigtig del at holde øje med på din Sea-Doo vandscooter.

Så hvad skal du så holde øje med?
Det afhænger af årgangen på din Sea-Doo, som du kan se herunder:

  • Årgang 2011 og bagud skal kompressoren vedligeholdes ved 100 timer. Her skal det nævnes, at det Superchargerkittet vi skifter kan nu holde 200 timer.
  • Årgang 2012 til 2015 sidder der 200 timers kompressorkit på. Kompressorindmaden skal altså skiftes hver 200 timer. Her skifter vi også til det nye Superchargerkittet der kan holde 200 timer.
  • Årgang 2016 og frem (300HK) er kompressoren vedligeholdelsesfri. Det vil sige at her skal du ikke have lavet et skift.

Husk at få lavet service efter sæsonen

Rotax motoren er østrigsk og bruges i alle BRPs produkter, det er en fantastisk motorer, men den kræver et årligt service, ligesom din bil. På den måde får du en motor der kan holde i mange år og være stabil når du er på vandet.

Sea-Doo 4-Tec vandscootere har lukket kølevandsystem, så der er ikke saltvand i motoren. Men hvis du ikke får vandscooteren (ligegyldigt mærke) vinterkonserveret, står der vand i vandboksen. Det står og ånder ind igennem ventilerne og kondensvandet drypper ned i cylinder, hvor der opstår rust på cylinder. 

Derudover lider intercooleren last, når vandscooteren ikke vinterkonserveres, en intercooler er dyrere end en vinterkonservering, så det giver ingen mening ikke at passe godt på din vandscooter og din pengepung.

Det er altså ikke nok at du stiller den i en opvarmet garage eller ligende.

FÅ NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder og tilbud direkte i din mailboks