Køb af brugt vandscooter

Vi får mange spørgsmål vedr. køb af brugt vandscooter (eller jetski, som folk ofte kalder det), så her er et par gode råd, hvis du kigger efter en brugt vandscooter:

  1. Få kvittering på det årlige service er udført ved Sea-Doo autoriseret serviceværksted. Det skal være udført i efteråret – ikke i foråret. (Vores navn bliver ofte brugt, hvis der ikke findes en kvittering, er det ikke udført hos os) 
  2. De sidste 2 ciffer i stel nr. angiver årgangen. 
  3. Læg dig under maskinen og lys op i graten/vandindtaget, er der skader på propel, skal den udskiftes. Du vil i øvrigt ikke have samme fremdrift med en skadet propel.
  4. Når du ringer til os med feks. en 2009 model, så tænk, vil du købe en 11 år gammel bil? Når både/vandscootere er 11 år gamle kommer der rep. ligesom på 11 år gamle biler. Og både lever jo i et lidt hårdere miljø, da vi sejler i saltvand.
  5. Er vandscooteren ikke CE-godkendt kan den ikke forsikres. Forsikringsselskabet opkræver præmien, men når skaden er ude, dækker de ikke, da produktet ikke er lovligt. Så vær ekstra opmærksom på, at den er godkendt.

Hvorfor er vinterkonservering så vigtigt?

 “Jeg stiller jo min vandscooter i en frostfri/varm garage? (Og kun sejlet 15 timer)”

Sea-Doo 4-Tec vandscootere har lukket kølevandsystem, så der er ikke saltvand i motoren. Men hvis du ikke får vandscooteren (ligegyldigt mærke) vinterkonserveret, står der vand i vandboksen. Det står og ånder ind igennem ventilerne og kondensvandet drypper ned i cylinder, hvor der opstår rust på cylinder. Derudover lider intercooleren last, når vandscooteren ikke vinterkonserveres, en intercooler er dyrere end en vinterkonservering, så det giver ingen mening ikke at passe godt på din vandscooter og din pengepung.

Og husk når en bil ikke virker, stiller du bilen ind i vejkanten. Når vandscooteren ikke virker på havet, ja så er vejen lidt længere hjem…Så for din egen sikkerhed, husk vinterkonservering.

Rotax motoren er østrigsk og bruges i alle BRPs* produkter, det er en fantastisk motorer, men den kræver et årligt service, ligesom din bil. 

*BRP producere produkter til powersport industrien: Can-Am ATV/UTVSea-Doo vandscooter, Ski-Doo og Lynx snescooter.

FÅ NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder og tilbud direkte i din mailboks