JetSki

JETSKI VS. VANDSCOOTER

Mange danskere kalder en vandscooter for jetski, og det er ikke så mærkeligt, da pressen ofte bruger de forkerte udtryk, når de omtaler fartøjerne.

JetSki et registeret varemærke af Kawasaki

JetSki er faktisk et registeret varemærke af Kawasaki og der er stor forskel på en jetski og vandscooter. Jetski er et en-personers fartøj, som man står på. Vandscooteren er en kategori C båd, man sidder på med plads til 3 personer. Vandscootere er lovlige i de danske farvande og har været det siden 2010, da JetTrade vandt i Højeste Ret. Siden 2006 er det faktisk ikke lovligt at benytte jetski i Danmark, da de ikke lever op til miljøkravene (støj og forurening). Jetski må dog bruges på lukkede baner. Produktionen af Kawasaki stand-up jetski stoppede i 2010. Dog kommer der i 2017 en ny 4-takt stand-up jet-ski.

De første JetSki til DK i 1986

Men det var jetski'en, der var starten på Steen Veje Pedersen forretnings-idé i 1986, hvor han importerede de første jetski til udlejning i Danmark. Ret hurtigt udviklede det sig til salg af jetski og det blev starten på hans niche virksomhed.

Steen og hans kone Jane på forretningsrejse.

 

I lake Havasu i 2016 stødte vi på opfinderen af JetSki'en.

Opfinderen af jetskien   

Inventor of the jetski Clayton Jacobson II. 

 

I 2017 kommer Kawasaki med en ny jetski med 4-takts motor.

Ny Kawasaki jetski i 2017

Jet-ski 4-tec stand-up